divendres, 26 d’abril del 2013

Lectures d'abril

 

"Elogi de l'ombra", de Junichiro Tanizaki, és un assaig molt curtet sobre les diferències culturals entre orient i occident. Està escrit amb una gran delicadesa, i entre d'altres coses explica com els orientals troben més pau i harmonia a l'ombra que a la llum.  M'ha agradat molt.
Tenia moltes ganes de llegir "La tabla esmeralda" de Carla Montero. És un relat que barreja històries del passat (la França ocupada pels nazis) i del present (Madrid a l'actualitat) per explicar el misteri d'un quadre anomenat "l'Astròleg".  Entrellaça històries de guerra, amor, investigació, gelosia, odi ... per arribar a un final, que si bé m'ho esperava, considero que és el millor final que pot tenir aquest llibre.  No m'ha sorprès.
Per últim, al blog Lecturas y Lectoras, es va escollir "El cumpleaños secreto" de Kate Morton com a lectura per a l'abril.  No havia llegit res d'aquesta escriptora i reconec que m'ha agradat molt la seva novel·la, m'ha tingut expectant durant tota la lectura i el final m'ha ben sorprès, també entrellaça històries presents i pasades durant la II Guerra Mundial, però aquesta vegada a Londres. M'ha agradat molt.

"El elogio de la sombra", de Junichiro Tanizaki, es un ensayo muy corto sobre las diferencias culturales entre oriente y occidente.  Está escrito con una gran delicadeza, y entre otras cosas explica como los orientales encuentran más paz y harmonia en la sombra, en lugar de en la luz.  Me ha gustado mucho.
Tenía muchas ganas de leer "La tabla esmeralda" de Carla Montero. Es un relato que mezcla historias del pasado (la Francia ocupada por los nazis) y del presente (Madrid en la actualidad) para explicar el misterio de un cuadro llamado "El astrólogo". Entrelaza historias de guerra, amor, investigación, celos, odio ... para llegar a un final, que si bien me lo esperaba, considero que es el mejor final que podía tener este libro.  No me ha sorprendido.
Por último, en el blog Lecturas y lectoras, se escogió "El cumpleaños secreto" de Kate Morton como lectura para el mes de abril.  No había leído nada de esta escritora y reconozco que me ha gusta mucho su novela, me ha mantenido expectante durante toda la lectura i el final me ha sorprendido totalmente.  També entrelaza historias presentes y pasadas durante la II Gerra Mundial, pero esta vez en Londres.  Me ha gustado mucho.

This month I have read a lot.  These are the three books that occuped my short free time.  I must recognise that the one I liked most was "El cumpleaños secreto" de Kate Morton; the second one "Elogi de l'ombra" and the last is "La tabla esmeralda".  I'm disappointed with this book because I felt like read this book and finally was so predictable for me.
M.

2 comentaris:

  1. Pues quien ya había leído a Kate Morton no les ha gustado el libro. :(
    No sabía que Najma tb tenía retros literarios.
    Bss
    Maria

    ResponElimina
  2. no he leído ninguno de ellos, pero los tengo en mi cada día creciente lista de "pendientes". Me los apunto
    que tengas un buen día
    besitos

    ResponElimina

Gràcies pels vostres comentaris!
Gracias por vuestros comentarios!
Thanks for comment!